Tips!

Tänkte tipsa om en sak som gör mitt användande av p-datorn både roligare, och bättre. Då p-datorn har en ganska lite display där man inte kan se mycket informtion på samtidigt så kan det vara lite småkrångligt att se statistik på den. Jag personligen tycker att det här med statistik är rätt skoj, och det har fått mig att lära mig mycket mer om hur min kropp funkar. Så därför har jag laddat ner två appar, där man enkelt kan föra in ens temperatur i, och se hur det ändrar sig från dag till dag. Anledningen till att jag har två appar är för att jag än inte bestämt mig över vilken jag gillar bäst. Båda är i grund och botten mens-appar, men med en massa andra funktioner.
 
App Nr.1, WomanLog. Tycker nog bäst om diagramet i den här appen.
 
 
Det gula är när jag har mens, den lila blomman när appen tror jag har ägglossning (dock har jag insett att detta inte stämer helt), och det små blombladen ska visa min fertila period.
 
 
Här ser vi då hur min kropstemperatur ändrar sig under en cykel. Det gula markerar mens. jag tycker det är så farcinerande att det är så lika varje månad!
 
App Nr.2 heter Ovuview (vaddå svårt att uttala?!), en app jag tycker har smidigare menskalender, men inte lika snyggt och tydligt diagram. Dock fick denna app fnatt denna cykel, och påstod att jag skulle ha mens en vecka tidigare än vad jag, p-datorn, och den andra appen trodde. Men annars funkar den fint!
 
 
Ett stycke menshjul! Denna app förutspår också ägglossning, som inte helt stämmer heller. Detta tycker jag är lite tråkigt, och de borde vara tydligare med att faktiskt skriva att det inte är helt korrekt. Dock väldigt bra med en tydlig nedräkning till nästa mens.
 
 
Diagram. Detta kan dock vara smidigare om man tydligt vill ha statistik om flöde, smärta osv. 
 

Båda dessa appar är gratis, och jag tycker att de är väldigt bra att ha, iallafall om man som jag vill kunna se diagram på sin kroppstemperatur! Är man på jakt efter en enkel mensapp vill jag dock tipsa om Clue, smidig, tydlig och framförallt snygg! Där slipper man dessutom att överösas av rosa blommor.
 
Om någon har frågor om p-datorer (eller något annat angående preventivmedel) får ni hemskt gärna lämna en kommentar!
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Erika

Jag skulle aldrig våga lita på en app eller en dator som preventivmedel. Dels för att min mens är så oregelbunden som möjligt = att min ägglossning är likaså. Sedan kan ju spermier leva i underlivet i upp till 7 dagar. Har datorn/ appen hänsyn till det?

2015-04-07 @ 11:00:51
URL: http://negativeplace.blogg.se
Postat av: Erika

Jag skulle aldrig våga lita på en app eller en dator som preventivmedel. Dels för att min mens är så oregelbunden som möjligt = att min ägglossning är likaså. Sedan kan ju spermier leva i underlivet i upp till 7 dagar. Har datorn/ appen hänsyn till det?

Svar: En p-dator är fortfarande lika säker om man har oregelbunden mens, men då blir det lätt så att man knappt får några gröna dagar alls, vilket blir lite tråkigt!
Självklart tar den hänsyn till det, annars hade den troligtvis inte varit godkänd som preventivmedel här i Sverige, så det behöver man inte oroa sig för! :)
Emma Svensson

2015-04-07 @ 11:00:52
URL: http://negativeplace.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: