Funderingar

 
Jag sitter just nu och försöker klura ut vad som kan tänkas vara intressant att läsa om här. Några saker jag har tänkt ta upp är Vem en P-dator passar för, Eventuella nackdelar och min personliga erfarenhet. Men jag undrar ifall ni som läser har några önskamål på vad ska jag skriva om. Isåfall får ni hemskt gärna lämna en kommentar med lite frågor, eller förslag på hela inlägg! 

Hur funkar det?

För att förstå hur en p-dator funkar måste man ha lite koll på mens och ägglossningscykeln. Under en cykel (dvs från mens till mens) så är det bara under ett fåtal dagar man kan bli gravid, vilket är under ägglossningen och några dagar efter, och under dessa dagar så förändras ens basaltemperatur (den temperaturen man har på morgonen). Så p-datorn mäter ens temperatur, och man matar in sin mensdata, och med hjälp av det så listar datorn ut när man har ägglossning. Sedan plussar den på några dagar innan ägglossningen, eftersom att spermier kan överleva i några dagar. Så varje morgon innan jag gått upp tar jag tempen med min lady - comp, och får sedan se ifall jag är fertil den dagen. Om ni vill ha mer ingående fakta på hur den funkar går det alltid att läsa på företagets egna hemsida, Naturafemme, men det kan även vara bra att tänka på att de inte är helt partiska! Där står det även en helt del om hur livmoderbärares kroppar funkar. Om inte annat får ni gärna ställa frågor till mig, så gör jag mitt bästa för att besvara dem. 
 
 

Varför P-Dator?

Så, varför valde jag att skaffa en P-Dator? 

För mig handlade det hela om att slippa hormoner. Jag hade använt mig av p-piller i nästan ett år innan, och jag kände att det var något jag gärna ville slippa. Den sista tiden innan jag slutade med p-piller började jag må väldigt dåligt psykiskt, och jag kände att det inte ritkigt var värt det. Och visst, jag hade kunna börja exprimentera med andra p-piller, p-stavar osv. Men jag kännde att jag faktiskt inte ville stoppa i mig hormoner, då man inte riktigt vet vad för effekt de kan ha på kroppen, och dessutom ofta kommer med biverkningar. Så jag slutade helt enkelt. Sedan spenderade jag en väldig samma timmar framför datorn, och försökte hitta något annat. Men grejen är den att de inte finns speciellt många hormonfria preventivmedel att använda sig av, och kondom var jag inte riktigt ett alternativ. Jag var först inne på både kopparspiral och pessar, men då kopparspiral inte alltid funkar så bra om man inte varit gravid så var det ingen jag ville testa, och pessar är bara ca 80 - 85 % säker. Så då blev valet helt enkelt en Lady - Comp. Jag mår absolut bättre nu, och jag är verkligen nöjd!